top of page

Exklusiva handtillverkade juveler

Tobias Harborn avslutade sina studier våren 2001, det var då den spännande resan som guldsmed började. 
Under många år jobbade Tobias tillsammans med den Svenska smycke eliten både som juvelsmed och spökdesigner. Men med åren föddes längtan, han ville själv designa och smida sina egna smycken.

Idag är Harborn ett familjeägt företag bestående av grundaren, Tobias Harborn och hans fru Isabel Harborn, fotograf och designer. 

2017 gick drömmen i uppfyllelse, en första kollektionen lanserades Harborn Platinum Jewelry, exklusiv och handgjord i Platina med väldigt fina certifierade Diamanter

Senare under året kom det förfrågningar om smycken i Gult guld och Roséguld, det ville vi naturligtvis möta då våra kunders behov är väldigt viktiga för oss.

Att köpa ett Harborn smycke innebär kvalité och trygghet, med rätt omvårdnad kan de bäras och älskas varje dag.

Vanliga frågor, information om material och ordlista

Allt du behöver veta

Vilka material använder Harborn för smyckestillverkning?

Platina "Lyx & styrka":

Platina är ett eget grundämne som i legerad form håller hela 95% ren platina. Detta en utmärkt smyckes metall som är hårdare och betydligt slitstarkare än övriga ädla smyckes metaller. Den är också väldigt vit, tillskillnad mot vitguld behöver inte platina ytbehandlas.

 

Guld "Lyster & elegans":

Guld 18k innehåller 75% rent guld och återstående 25% är silver och koppar i olika proportioner. Det möjliggör en färgskala från väldigt gul till röd, även kallad rosé. 18k legering har mycket fin lyster och värme. 

Diamanter "vackra diamanter":

I vår kollektion använder vi oss av Tw/vs, det betyder att diamanten är vit och har väldigt små inneslutningar. Diamanterna är fantastiskt fint slipade och kommer med ett certifikat utfärdat av GIA eller HRD. Undantag för diamanter under 0,40 ct som garanterat också håller samma kvalité men inte har certifikat. Våra diamanter är naturligtvis i enlighet med KIMBERLYAVTALET konfliktfria. 

Vilka betalsätt accepteras vid köp?

Kort, swish, kontantfaktura.

Information om garanti:

Ett smycke från Harborn är alltid handtillverkade från guldsmed till infattare. Våra smycken håller därför mycket hög kvalitét. Alla smycken ska naturligtvis behandlas med försiktighet, använd ditt fulla förnuft, ta av dem när du tränar, utför trädgårdsarbete eller annan aktivitet. Ta väl hand om dina smycken och lämna dem gärna till oss för översyn och upputsning lite då och då. Skulle olyckan vara framme så vänd dig i första hand till oss, se till att du har kvitto från inköpsdatum. Garantin gäller från inköpsdatum och tre år fram enligt konsumentköpslagen. Denna garanti gäller då tillverkningsfel och materialfel inte vårdslös användning. 

Om smycket lämnas till annan guldsmed för reparation eller storleksändring gäller inte vår garanti. En fel utförd reparation eller storleksändring kan skada ditt smycke och försämra hållbarheten.

Ta hand om dina smycken så garanterar vi att du kommer att få mycket glädje av dem väldigt länge!

th1.jpg

Hjälp oss bli bättre och lämna ett omdöme.

Betygsätt våra produkter
Skulle du rekommendera oss till dina vänner?

Tack för ditt meddelande!

bottom of page